slider links
slider rechts

!! De nieuwe bodemcultuur mosselen zijn weer verkrijgbaar !!

Botervis

nr_cache/thumb-c08db9df1ebb92d60d702826766dff85-472x236.jpg

Botervis

Latijnse naam: Er zijn verschillende vissen onder de naam 'botervis' in de handel: Lepidocubium flavobrunneum, Nebris microps en Peprilus triacanthus

 

Beschrijving

De Lepidocubium flavobrunneum wordt in Nederland vooral diepgevroren als filet verkocht. Ook gerookt is de vis te koop. De Nebris microps wordt soms vers op de Nederlandse visafslagen aangeboden. Bevroren zijn ze ook in filets te koop. Het visvlees heeft een milde smaak en is matig vet. De Peprilus triacanthus wordt zowel heel als gerookt verhandeld. Het visvlees is grauw van kleur en na bereiding wordt het vrijwel wit.

Smaak

De botervis heeft vettig smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

De Lepidocubium flavobrunneum en de peprilus triacanthus kunnen het beste gegrild of gebakken worden. Voor de Nebris microps zijn vrijwel alle bereidingswijzen bedenkbaar.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

Geen info.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

De Lepidocubium flavobrunneum komt voor in de zuidelijke oceanen (Indische Oceaan, Zuid Afrika). Het belangrijkste land van aanvoer is Namibië. De Nebris microps komt voor de kust van Suriname en het zuiden van de Verenigde Staten voor en wordt zelfs vers op de Nederlandse visafslagen aangeboden. De Peprilus triacanthus komt voor in de Pacific en in de Atlantische Oceaan.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

De Lepidocubium flavobrunneum heeft een langgerekt lichaam, dat op een snoek lijkt. De vis is gemiddeld 1,5 meter lang en weegt ongeveer 13 kilo. De Nebris microps is niet zo groot (± 25 cm) en kan ongeveer 250-800 gram wegen. De Peprilus triacanthus is een klein (20-30 cm), zilverachtig visje.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

De Lepidocubium flavobrunneum komt voor in de zuidelijke oceanen (Indische Ocraan, Zuid Afrika) en wordt op grote diepte gevangen als bijvangst van de tonijnvisserij. Het belangrijkste land van aanvoer is Namibië. De vis heeft een langgerekt lichaam, dat op een snoek lijkt. De vis is gemiddeld 1,5 meter lang en weegt ongeveer 13 kilo. Het visvlees is erg wit van kleur en op de graat wat roder. De smaak is te vergelijken met de zwaardvis en heilbot. De Nebris microps komt voor de kust van Suriname en het zuiden van de Verenigde Staten voor en wordt zelfs vers op de Nederlandse visafslagen aangeboden. Deze botervis is niet zo groot (± 25 cm) en kan ongeveer 250-800 gram wegen. Ze leven vooral op zanderige bodems op 30 meter diepte en zijn het voedsel voor dolfijnen, baarzen en tonijnen. Het visvlees heeft een milde smaak en is matig vet. De Peprilus triacanthus is een klein (20-30 cm), zilverachtig visje. Komt voor in de Pacific en in de Atlantische Oceaan.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl