Mul

Mul
Latijnse naam: Mullus surmuletus
Beschrijving
Met de bijnaam koning van de poon zou men denken dat dit kleine, zeer gewaardeerde visje een poonachtige is. Dit is echter onjuist. Mul is een zeebarbeel die voortreffelijk smaakt. De beste tijd voor mul is september/oktober.
Smaak De mul heeft een delicate smaak. Met name de lever van de mul smaakt voortreffelijk. Deze laat men dan ook vaak zitten om de smaak te verhogen. | ![]() Bereidingswijze Gebakken of gegrild. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijke Atlantische Oceaan, van de noordelijke Noordzee tot Senegal Middellandse Zee en Zwarte Zee. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkRug en flanken zijn roodachtig met gele strepen. Maximale lengte is 40 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieDe laatste jaren komt mul gedurende de zomermaanden ook regelmatig in de netten van Nederlandse boomkorkotters voor. Enkele Nederlandse schepen vissen gericht op deze vis en voeren een uitzonderlijk goede kwaliteit aan in Urk en Scheveningen. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl