slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Mul

nr_cache/thumb-8bae0126118be2c23783f830639f0c30-472x236.jpg

Mul

Latijnse naam: Mullus surmuletus

 

Beschrijving

Met de bijnaam koning van de poon zou men denken dat dit kleine, zeer gewaardeerde visje een poonachtige is. Dit is echter onjuist. Mul is een zeebarbeel die voortreffelijk smaakt. De beste tijd voor mul is september/oktober.

 

Smaak

De mul heeft een delicate smaak. Met name de lever van de mul smaakt voortreffelijk. Deze laat men dan ook vaak zitten om de smaak te verhogen.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gebakken of gegrild.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

555 kJ / 109 kcal, 3,8 g vet (waarvan 0,8 mg Omega-3), 19 g eiwit, 0,3 mg ijzer, vitamines B en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van de noordelijke Noordzee tot Senegal Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug en flanken zijn roodachtig met gele strepen. Maximale lengte is 40 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

De laatste jaren komt mul gedurende de zomermaanden ook regelmatig in de netten van Nederlandse boomkorkotters voor. Enkele Nederlandse schepen vissen gericht op deze vis en voeren een uitzonderlijk goede kwaliteit aan in Urk en Scheveningen.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl