Rode poon

Rode poon
Latijnse naam: Trigla lucerna
Bescrhijving
Vooral in de zomermaanden wordt de poon in Nederland aangevoerd, beste tijd is van juli tot december. Overigens wordt juist nu in de zomermaanden poon in grotere hoeveelheden aangevoerd. Met recht mag poon 'zomervis' genoemd worden.
Smaak De smaak van poon is zoet-garnaalachtig, poon heeft een fijne smaak. | ![]() Bereidingswijze Gestoofd, gebakken of gerookt. | |
Vervangende vissoorten Roodbaars, Zeewolf | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijke Atlantische Oceaan, van Ierland en de Britse Eilanden tot Kaap de Goede Hoop en Mozambique. | |
VisweetjeEen van de bijnamen van poon is knorhaan, dit vanwege het geluid dat ze kunnen maken. Dit geluid dient om belagers af te schrikken en als herkenning voor soortgenoten. | ![]() UiterlijkRug en bovenzijde lichtrood, onderzijde oranje of wit. Maximale lengte 40 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieEr zijn drie soorten ponen te onderscheiden: de grauwe poon, de rode poon en de Engelse poon. Zoals de namen al doen vermoeden, is de ene poon rood, de ander grauwbruin. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl