slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Rode poon

nr_cache/thumb-46a8a1c24f709830d50c82fe6c1ab2f6-472x236.jpg

Rode poon

Latijnse naam: Trigla lucerna

 

Bescrhijving

Vooral in de zomermaanden wordt de poon in Nederland aangevoerd, beste tijd is van juli tot december. Overigens wordt juist nu in de zomermaanden poon in grotere hoeveelheden aangevoerd. Met recht mag poon 'zomervis' genoemd worden.

Smaak

De smaak van poon is zoet-garnaalachtig, poon heeft een fijne smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gestoofd, gebakken of gerookt.

Vervangende vissoorten

Roodbaars, Zeewolf
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

560 kJ / 137 kcal, 6 g vet (waarvan 1,0 mg Omega-3), 20 g eiwit, 0,5 mg ijzer, vitamine A en B.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van Ierland en de Britse Eilanden tot Kaap de Goede Hoop en Mozambique.

Visweetje

Een van de bijnamen van poon is knorhaan, dit vanwege het geluid dat ze kunnen maken. Dit geluid dient om belagers af te schrikken en als herkenning voor soortgenoten.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug en bovenzijde lichtrood, onderzijde oranje of wit. Maximale lengte 40 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Er zijn drie soorten ponen te onderscheiden: de grauwe poon, de rode poon en de Engelse poon. Zoals de namen al doen vermoeden, is de ene poon rood, de ander grauwbruin.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl