slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Roodbaars

nr_cache/thumb-7f9321b9bc40fa717cd10c9a9d902987-472x236.jpg

Roodbaars

Latijnse naam: Sebastes marinus

 

Beschrijving

Jonge vis leeft in fjorden, baaien en algemeen in de kustzone, maar de volwassen dieren gaan verder de zee in, tussen 100-1.000 meter diepte, waar ze in groepjes bij elkaar leven. Ze voeden zich met diepzeegarnalen en haring.

Smaak

Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Bakken en roken.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Koolvis, Schelvis
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

479 kJ / 114 kcal, 2,7 g vet (waarvan 0,3 mg Omega-3), 18 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamines A, B1, B2, B12, C, D en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Noordelijke Atlantische Oceaan, van de noordelijke Noordzee noordwaarts tot Spitsbergen, de Barentszzee en Nova Zembla, rond IJsland, Oost- en west-Groenland, de noordelijke kusten van Noord-Amerika tot de Grand Banks en de Golf van St. Lawrence.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug en flanken lichtrood, buik roze, kieuwdeksels grijs. Maximale lengte 1 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl