Roodbaars

Roodbaars
Latijnse naam: Sebastes marinus
Beschrijving
Jonge vis leeft in fjorden, baaien en algemeen in de kustzone, maar de volwassen dieren gaan verder de zee in, tussen 100-1.000 meter diepte, waar ze in groepjes bij elkaar leven. Ze voeden zich met diepzeegarnalen en haring.
Smaak Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet. | ![]() Bereidingswijze Bakken en roken. | |
Vervangende vissoorten Kabeljauw, Koolvis, Schelvis | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstNoordelijke Atlantische Oceaan, van de noordelijke Noordzee noordwaarts tot Spitsbergen, de Barentszzee en Nova Zembla, rond IJsland, Oost- en west-Groenland, de noordelijke kusten van Noord-Amerika tot de Grand Banks en de Golf van St. Lawrence. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkRug en flanken lichtrood, buik roze, kieuwdeksels grijs. Maximale lengte 1 m. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieRoodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl