slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Sardine

nr_cache/thumb-4a6de69a8d82768a04b351b8c538afd7-472x236.jpg

Sardine

Latijnse naam:

 

Bescrhijving

In Nederland kennen we met name de sardine in blik. In zuidelijke landen als Spanje en Italië is verse sardine een geliefde vis. Sardine is een haringachtige die uiterlijk en qua smaak veel op de haring lijkt. Sardine heeft grote, makkelijk loslatende schubben.

Smaak

Het vlees is stevig en mals van aard. De kleur van het vlees is blank. De smaak neigt naar haring.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Bakken of roosteren.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

870 kJ / 210 Kcal, 9,2 g vet (waarvan 2 mg Omega-3), 20 g eiwit, 1,3 mg ijzer, 0,1 mg calcium, vitamines A, B1, B2, B6, B12, en D.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Van Zuid-Noorwegen tot Senegal Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug groen tot bruingroen, flanken zijn zilverkleurig. Maximale lengte is 25 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

In Nederland is de vis vers moeilijk verkrijgbaar. Ingevroren sardienen zijn makkelijker te verkrijgen en zijn bijna net zo goed als de verse.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl