slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Tonijn

nr_cache/thumb-61eeed26ba94700011eeef6cc3111615-472x236.jpg

Tonijn

Latijnse naam: Thunnus thynnus

 

Beschrijving

Jarenlang was tonijn alleen bekend uit blik. Door de moderne conserveringstechnieken en beter transportmogelijkheden worden tegenwoordig steeds vaker verse tonijn aangeboden. Tonijnen worden voornamelijk in de Grote Oceaan met netten, lijnen of hengels gevangen. De vangst met netten komt vaak negatief in het nieuws, doordat er vaak dolfijnen meegevangen worden.

Smaak

Het is een zeer gewaardeerde vissoort met stevig vlees. Bij een te lange bereidingstijd wordt de tonijn te droog.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gegrild of gebakken.

Vervangende vissoorten

Zeeduivel, Zwaardvis
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

230 kcal / 959 kJ, 15 g vet, 21 g eiwit, 0,5 mg ijzer, 0,2 mg calcium, vitamines A, B1, B2, B6, B12, D en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

In alle tropische en gematigde zeeën in de Atlantische Oceaan.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Flanken en buik zijn zilverwit met kleurloze vlekken. Maximale lengte 3 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Tonijn wordt in moten gesneden of gefileerd. Zowel door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl