Zwaardvis

Zwaardvis
Latijnse naam: Xiphias gladius
Beschrijving
Roofvis die zich voedt met o.a. makreel, tonijn en pijlinktvissen. In Nederland wordt de zwaardvis geïmporteerd vanuit Zuid-Europa, met name Italië en Spanje.
Smaak De structuur van zwaardvis is stevig en de smaak heeft iets weg van kalfsvlees. | ![]() Bereidingswijze De vis kan gegrild of gebakken worden. In Portugal wordt de zwaardvis ook gerookt. | |
Vervangende vissoorten Tonijn | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstAlle wereldzeeën, tussen 50 graden NB en 45 graden ZB. | |
VisweetjeHet zwaard van de vis is een machtig wapen en is vaak vastgespietst in rompen van houten schepen aangetroffen. Waarschijnlijk ziet de vis de schepen voor walvissen aan. | ![]() UiterlijkRug en flanken zwartbruin, naar onderen geleidelijk overgaand in lichtbruin. Zeer opmerkelijk is de snuit met 'het zwaard'. Maximale lengte is 4,5 m. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieGeen info. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl