slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Zwaardvis

nr_cache/thumb-2d8cbabb0893dbd3caae519a70325c6d-472x236.jpg

Zwaardvis

Latijnse naam: Xiphias gladius

 

Beschrijving

Roofvis die zich voedt met o.a. makreel, tonijn en pijlinktvissen. In Nederland wordt de zwaardvis geïmporteerd vanuit Zuid-Europa, met name Italië en Spanje.

Smaak

De structuur van zwaardvis is stevig en de smaak heeft iets weg van kalfsvlees.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

De vis kan gegrild of gebakken worden. In Portugal wordt de zwaardvis ook gerookt.

Vervangende vissoorten

Tonijn
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

109 kcal, 4 g vet (waarvan 0,6 mg Omega-3), 20 g eiwit, 19,4 g proteïne.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Alle wereldzeeën, tussen 50 graden NB en 45 graden ZB.

Visweetje

Het zwaard van de vis is een machtig wapen en is vaak vastgespietst in rompen van houten schepen aangetroffen. Waarschijnlijk ziet de vis de schepen voor walvissen aan.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug en flanken zwartbruin, naar onderen geleidelijk overgaand in lichtbruin. Zeer opmerkelijk is de snuit met 'het zwaard'. Maximale lengte is 4,5 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Geen info.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl