
Kokkel
(Cerastoderma Edule)
Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden
De kleur van de kokkel is vaaltwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm.
Smaak
Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.
Bereidingswijze
Kokkels zijn diepvries of als conserven te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella.
Voedingswaarden
0,9 g vet en 13 g proteïne
Alternatief
Voorkomen / Vangst
Atlantische Oceaan, Noordzee, Middellandse Zee.
Visweetje
Geen info.
Meer informatie
Kokkels worden zowel met kotters als handmatig gevist. Het visseizoen met kotters loopt van eind augustus tot november. Handmatig geviste kokkels zijn een groot deel van het jaar redelijk verkrijgbaar. facebook twitter