Kokkel

Kokkel

(Cerastoderma Edule)

Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden

De kleur van de kokkel is vaaltwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm.

Smaak

Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.

Bereidingswijze

Kokkels zijn diepvries of als conserven te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella.

Voedingswaarden

0,9 g vet en 13 g proteïne

Alternatief

Voorkomen / Vangst

Atlantische Oceaan, Noordzee, Middellandse Zee.

Visweetje

Geen info.

Meer informatie

Kokkels worden zowel met kotters als handmatig gevist. Het visseizoen met kotters loopt van eind augustus tot november. Handmatig geviste kokkels zijn een groot deel van het jaar redelijk verkrijgbaar. facebook twitter