Schelvis

Schelvis
Latijnse naam: Melanogrammus aeglefinus
Beschrijving
Net als de meeste kabeljauwachtigen is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. Voor de twijfelaars is er een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de zgn. Petrusduim.
Smaak Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. | ![]() Bereidingswijze Gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan. | |
Vervangende vissoorten Kabeljauw, Koolvis, Nijlbaars, Tilapia | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstNoordelijke Atlantische Oceaan, van Portugal tot IJsland, Spitsbergen en Nova Zembla, Witte Zee, Kattegat en Skagerrak, westelijke Oostzee. | |
VisweetjeDe vis heeft een karakteristieke 'duimdruk' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Net als bij de zonnevis is dit verhaal onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen. | ![]() UiterlijkRug donker groenbruin, zilverwitte flanken en witte buik. Maximale lengte 1,1 m. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieIn de Nederlandse visafslagen wordt schelvis nauwelijks aangevoerd. Dit is jammer want schelvis is een zeer smaakvolle vis, die verfijnder is dan kabeljauw. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl