slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Schelvis

nr_cache/thumb-884ee25d27a7cb2fb796641ac499a6db-472x236.jpg

Schelvis

Latijnse naam: Melanogrammus aeglefinus

 

Beschrijving

Net als de meeste kabeljauwachtigen is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. Voor de twijfelaars is er een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de zgn. Petrusduim.

Smaak

Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Koolvis, Nijlbaars, Tilapia
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

324 kJ / 78 kcal, 0,6 g vet (waarvan 0,2 mg Omega-3), 17 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamines A en B.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Noordelijke Atlantische Oceaan, van Portugal tot IJsland, Spitsbergen en Nova Zembla, Witte Zee, Kattegat en Skagerrak, westelijke Oostzee.

Visweetje

De vis heeft een karakteristieke 'duimdruk' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Net als bij de zonnevis is dit verhaal onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug donker groenbruin, zilverwitte flanken en witte buik. Maximale lengte 1,1 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

In de Nederlandse visafslagen wordt schelvis nauwelijks aangevoerd. Dit is jammer want schelvis is een zeer smaakvolle vis, die verfijnder is dan kabeljauw.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl