slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Tarbot

nr_cache/thumb-0be36de469c1ca02e985cfccd28c80b2-472x236.jpg

Tarbot

Latijnse naam: Psetta maxima

 

Beschrijving

De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.

Smaak

De smaak van tarbot is erg goed en het visvlees is stevig. Het vlees van de tarbot is grof van structuur, stevig en wit van kleur.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Omdat het visvlees van de tarbot stevig is, leent deze vis zich prima voor veel verschillende bereidingswijzen. Zo kan tarbot gestoofd, gebakken of gegrilleerd worden.

Vervangende vissoorten

Griet, Zonnevis
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

376 kJ / 90 kcal, 2,7 g vet (waarvan 0,5 Omega-3), 16 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamine B1 en B2.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Noordoostelijke Atlantische Oceaan, van de poolcirkel tot Noordwest-Afrika, Middellandse Zeegebied.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Variabel van kleur past zich aan de kleur van de bodem aan: meestal zandkleurig tot bruin met talrijke donkere vlekken en stippen. Maximale lengte 1 m
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Tarbot is een gewaardeerde consumptievis. Hoewel verse tarbot het hele jaar aangevoerd wordt, is de vis echter niet in grote aantallen verkrijgbaar. Tegenwoordig is er ook kweektarbot verkrijgbaar. Qua smaak en textuur is het verschil moeilijk waar te nemen. De smaak van de wilde tarbot is iets uitgesprokener en de textuur is vaster. In Nederland zijn er twee tarbotkwekerijen.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl