Tarbot

Tarbot
Latijnse naam: Psetta maxima
Beschrijving
De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. Qua uiterlijk worden tarbot en griet nogal eens verward. Tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels.
Smaak De smaak van tarbot is erg goed en het visvlees is stevig. Het vlees van de tarbot is grof van structuur, stevig en wit van kleur. | ![]() Bereidingswijze Omdat het visvlees van de tarbot stevig is, leent deze vis zich prima voor veel verschillende bereidingswijzen. Zo kan tarbot gestoofd, gebakken of gegrilleerd worden. | |
Vervangende vissoorten Griet, Zonnevis | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangst Noordoostelijke Atlantische Oceaan, van de poolcirkel tot Noordwest-Afrika, Middellandse Zeegebied. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkVariabel van kleur past zich aan de kleur van de bodem aan: meestal zandkleurig tot bruin met talrijke donkere vlekken en stippen. Maximale lengte 1 m | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieTarbot is een gewaardeerde consumptievis. Hoewel verse tarbot het hele jaar aangevoerd wordt, is de vis echter niet in grote aantallen verkrijgbaar. Tegenwoordig is er ook kweektarbot verkrijgbaar. Qua smaak en textuur is het verschil moeilijk waar te nemen. De smaak van de wilde tarbot is iets uitgesprokener en de textuur is vaster. In Nederland zijn er twee tarbotkwekerijen. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl