slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Wijting

nr_cache/thumb-c218499ff8157f54cd95a9b209bfef52-472x236.jpg

Wijting

Latijnse naam: Merlangius merlangus

 

Beschrijving

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen. Het voedsel van de wijting bestaat voornamelijk uit garnalen en kreeftachtigen. Daarvan worden zulke hoeveelheden verorberd, dat de garnalenvissers, elk jaar als er veel wijting onder de kust aanwezig is, een duidelijke teruggang in hun vangsten constateren.

Smaak

Het is een zeer smakelijke vis, beter nog dan kabeljauw. Het vlees is wat zachter.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Bakken, stoven en roken.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Koolvis, Schelvis
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

301 kJ / 72 kcal, 0,7 g vet (waarvan 0,1 mg Omega-3), 17,4 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamine A, B en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Noordelijke Atlantische Oceaan, van Portugal tot IJsland, Spitsbergen en Nova Zembla, Witte Zee, Kattegat en Skagerrak, westelijke Oostzee. Ook bij Groenland.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug groenblauw, flanken zilverkleurig, zwarte vlek aan de basis van de borstvin. Maximale lengte is 70 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

In Nederland was wijting altijd 'vis voor de poes'. Men heeft daarom gezocht naar een lekkere wijze om dit vetarme visje een nieuw imago te geven. Zo is het lekkerbekje ontstaan. De lekkerbek, een hele toepasselijke naam voor deze vis die zich voedt met garnalen, een delicatesse uit de zee.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl