slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Zeebaars

nr_cache/thumb-490496b1d8329b7903bd95cf7a515493-472x236.jpg

Zeebaars

Latijnse naam: Dicentrarchus labrax

 

Beschrijving

Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaak op de menukaart voor. Dankzij kwekerijen in o.a. Schotland en Griekenland is zeebaars het hele jaar te koop. Zeebaars is een sluike, pientere vis. Als de zon namelijk schijnt en de dagen en de nachten helder zijn, wordt er aanzienlijk minder zeebaars gevangen. De zeebaars kan dan namelijk de boten goed onderscheiden. Bij stormachtig weer zijn de vangsten groter.

Smaak

De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Stoven, bakken , roosteren of braden.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

100 kcal, 2,5 g vet (waarvan 0,5 mg Omega-3), 19,3 g proteïne

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van Senegal tot Zuid-Noorwegen, Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

De rug is grijs of blauw, zilverkleurige flanken en de buik is gelig of wit. Maximale lengte is 80 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd liever het gebruik van krachtige aroma's. Het vel is altijd lekker, laat dat er dus aan zitten.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl