Schol

Schol
Latijnse naam: Pleuronectes platessa
Bescrhijving
De schol behoort tot de familie van de scholachtigen, een grote platvisfamilie waartoe veel bekende soorten behoren, zoals heilbot, bot, schar en tongschar. Omdat schol een platvis is en op de bodem leeft, kan de smaak van de schol per bodemsoort nogal verschillen.
Smaak Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. | ![]() Bereidingswijze Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. Hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden. | |
Vervangende vissoorten Schar, Tong, Tongschar | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijke Atlantische Oceaan, can de Witte Zee en IJsland, tot de Golf van Biskaje, Noordzee. | |
VisweetjeKleine scholletjes zwemmen rechtop. Na de geboorte ondergaan ze een gedaantewisseling. In ongeveer zes weken 'vallen ze om' tot platvis. | ![]() UiterlijkGepigmenteerde zijde donkerbruin tot donkergroen met over het lichaam verspreide heldere oranjerode stippen. Maximale lengte 1 m. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieSchol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Het grootste deel van de schol vindt vervolgens zijn weg naar Italiƫ, daar is het met name een vis voor kinderen. Het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl