slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Tong

nr_cache/thumb-36bf0d7c948f70393cac57c590a56f46-472x236.jpg

Tong

Latijnse naam: Solea solea

 

Beschrijving

Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op onder meer deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.

Smaak

Tong is een ware delicatesse. De smaak is niet typisch vissig en lijkt op die van garnalen.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Tong kan op verschillende manieren bereid worden: bakken, grillen, stomen en stoven. Voor de bereiding moet de tong ontveld worden.

Vervangende vissoorten

Schol, Tongschar
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

364 kJ / 96 kcal, 1,8 g vet (waarvan 0,4 mg Omega-3), 17 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamines B1 en B2.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van Zuid-Noorwegen tot Senegal vrijwel de gehele Middellandse Zee.

Visweetje

De naam 'solea' komt van het Grieks 'omdat de Grieken meenden dat hij door zijn vorm een goede sandaal opleveren voor een zeenimf' (Day).
 uiterlijk

Uiterlijk

Gepigmenteerde zijde bruin tot donkerbruin met onregelmatige verspreide en gevormde vlekjes en stippen, blinde zijde crèmekleurig. Maximale lengte 70 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

De naam sliptong wordt gehanteerd voor de kleinste sortering. Er bestaan een aantal misverstanden over de juiste schrijfwijze van sliptong. Er zijn nogal wat aanhangers voor de aanduiding slibtong met een 'b'. 'Slib' zou duiden op het slib op de zeebodem waar tong zich graag in verschuilt. 'Slip' met een 'p' komt echter uit het Engels en betekent klein.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl