
Sardine
(Geen info.)
In Nederland kennen we met name de sardine in blik. In zuidelijke landen als Spanje en Italië is verse sardine een geliefde vis. Sardine is een haringachtige die uiterlijk en qua smaak veel op de haring lijkt. Sardine heeft grote, makkelijk loslatende schubben.
Rug groen tot bruingroen, flanken zijn zilverkleurig. Maximale lengte is 25 cm.
Smaak
Het vlees is stevig en mals van aard. De kleur van het vlees is blank. De smaak neigt naar haring.
Bereidingswijze
Bakken of roosteren.
Voedingswaarden
870 kJ / 210 Kcal, 9,2 g vet (waarvan 2 mg Omega-3), 20 g eiwit, 1,3 mg ijzer, 0,1 mg calcium, vitamines A, B1, B2, B6, B12, en D.
Alternatief
Voorkomen / Vangst
Van Zuid-Noorwegen tot Senegal Middellandse Zee en Zwarte Zee.
Visweetje
Geen info.
Meer informatie
In Nederland is de vis vers moeilijk verkrijgbaar. Ingevroren sardienen zijn makkelijker te verkrijgen en zijn bijna net zo goed als de verse.