Sardine

Sardine

(Geen info.)

In Nederland kennen we met name de sardine in blik. In zuidelijke landen als Spanje en Italië is verse sardine een geliefde vis. Sardine is een haringachtige die uiterlijk en qua smaak veel op de haring lijkt. Sardine heeft grote, makkelijk loslatende schubben.

Rug groen tot bruingroen, flanken zijn zilverkleurig. Maximale lengte is 25 cm.

Smaak

Het vlees is stevig en mals van aard. De kleur van het vlees is blank. De smaak neigt naar haring.

Bereidingswijze

Bakken of roosteren.

Voedingswaarden

870 kJ / 210 Kcal, 9,2 g vet (waarvan 2 mg Omega-3), 20 g eiwit, 1,3 mg ijzer, 0,1 mg calcium, vitamines A, B1, B2, B6, B12, en D.

Alternatief

Voorkomen / Vangst

Van Zuid-Noorwegen tot Senegal Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Visweetje

Geen info.

Meer informatie

In Nederland is de vis vers moeilijk verkrijgbaar. Ingevroren sardienen zijn makkelijker te verkrijgen en zijn bijna net zo goed als de verse.