Gamba

Gamba
Latijnse naam: Penaeus semisulcatus
Beschrijving
Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep garnalen uit één familie, de zogenaamde peneïde garnalen. Een garnaal is een schaaldier dat behoort tot de kreeftachtigen. Hierdoor ontstaat vaak verwarring in de benamingen 'scampi' en 'gamba'. Voor de duidelijkheid: een gamba is een grote garnaal en een scampi is een kleine kreeft. Wanneer ze als losse staarten worden verkocht is het verschil moeilijk te zien. De gamba wordt ook wel reuzengarnaal of Chinese garnaal genoemd
SmaakGeen info. | ![]() BereidingswijzeGeen info. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstStreken van herkomst zijn onder andere: West-Afrika, Midden-Amerika en Oost Azië. | |
VisweetjeGamba's zijn vaak al gaar gekookt verkrijgbaar. Deze kunnen zó, koud worden gegeten. Ze kunnen ook voor warme gerechten worden gebruikt. Het verwarmen moet wel heel snel gebeuren, anders worden ze droog. Rauwe gamba's zijn in bijna kokend water of in visbouillon in 3-4 minuten gaar. Grillen of bakken kan natuurlijk ook. | ![]() UiterlijkGeen info. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieIn de handel bestaan 5 klassen I tot en met V. Gamba I is de grootste, aflopend naar Gamba V. Gamba's zijn zowel gekookt als rauw (uit de diepvries) te koop. Pellen voor bereiding is vaak noodzakelijk. De werkwijze is als volgt: Verwijder eerst de kop, duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser aan de onderkant breekt en pel de schaal eraf. Verwijder dan de staart. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl