Noordzeekrab

Noordzeekrab
Latijnse naam: Cancer Pagurus
Beschrijving
Levende krabben zijn niet altijd makkelijk te koop. Toch zijn er tegenwoordig al heel wat liefhebbers van verse krab. Vooral de scharen zijn in trek. Dat is eigenlijk jammer, want juist in de schaal zit veel lekkers. Het beste seizoen is de herfst, totdat de vorst gaat invallen. Gekookt krabvlees, vers of diepgevroren, is in vele viswinkels te koop. Het gaat dan meestal echter om een andere en veel duurdere soort, zoals de queen's of king's crab. Ook ingeblikt is deze krab heel smakelijk. De krabsticks zijn naar verhouding goedkoop en in kleinere hoeveelheden een goed vervangingsmiddel of aanvulling indien u een cocktail of vissalade wilt maken.
SmaakHet vlees is mild, visachtig en heeft een typische zoetige smaak. | ![]() BereidingswijzeGeen info. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar![]() | ![]() Voorkomen / vangstDe Noordzeekrab wordt gevangen op het Noordelijk Halfrond langs de kusten van West-Europa, Oostelijke Atlantische Oceaan, van de Lofoten en het Kattegat tot Portugal zeer zelden in de Middellandse Zee. Gevangen van Noorwegen en Schotland tot Portugal. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkBreedte maximaal 30 cm (komt overeen met 6 kg), meestal tot 20 cm. Kleur rugschild en poten overwegend bruinrood vingers van de scharen donkerder van kleur tot bijna zwart onderzijde wit. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieOp zand- en slibbodems gevangen dieren hebben soms een 'zanderige' smaak door aanwezigheid van zand en slib in het darmkanaal en in de kieuwholte. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl