slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Noordzeekrab

nr_cache/thumb-a856b62ac7d15297c74adaa3f2f57517-472x236.png

Noordzeekrab

Latijnse naam: Cancer Pagurus

 

Beschrijving

Levende krabben zijn niet altijd makkelijk te koop. Toch zijn er tegenwoordig al heel wat liefhebbers van verse krab. Vooral de scharen zijn in trek. Dat is eigenlijk jammer, want juist in de schaal zit veel lekkers. Het beste seizoen is de herfst, totdat de vorst gaat invallen. Gekookt krabvlees, vers of diepgevroren, is in vele viswinkels te koop. Het gaat dan meestal echter om een andere en veel duurdere soort, zoals de queen's of king's crab. Ook ingeblikt is deze krab heel smakelijk. De krabsticks zijn naar verhouding goedkoop en in kleinere hoeveelheden een goed vervangingsmiddel of aanvulling indien u een cocktail of vissalade wilt maken.

Smaak

Het vlees is mild, visachtig en heeft een typische zoetige smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Geen info.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

Proteïne 22 gram, vet o,2 gram, 400 kJ.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

De Noordzeekrab wordt gevangen op het Noordelijk Halfrond langs de kusten van West-Europa, Oostelijke Atlantische Oceaan, van de Lofoten en het Kattegat tot Portugal zeer zelden in de Middellandse Zee. Gevangen van Noorwegen en Schotland tot Portugal.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Breedte maximaal 30 cm (komt overeen met 6 kg), meestal tot 20 cm. Kleur rugschild en poten overwegend bruinrood vingers van de scharen donkerder van kleur tot bijna zwart onderzijde wit.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Op zand- en slibbodems gevangen dieren hebben soms een 'zanderige' smaak door aanwezigheid van zand en slib in het darmkanaal en in de kieuwholte.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl