Noorse kreeft

Noorse kreeft
Latijnse naam: Nephrops norvegicus
Bescrhijving
De Noorse kreeft, ook wel langoustine genoemd, wordt door de Nederlandse vissersvloot gevangen. De staart is het enige eetbare gedeelte van de langoustine.
Smaak Het vlees is mager en heeft een verfijnde smaak. | ![]() Bereidingswijze Koken of frituren | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijke Atlantische Oceaan, rond IJsland, van Noorwegen en de Faroer Eilanden tot Noordwest-Afrika, Middellandse Zee. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkRoze-oranje tot oranje van kleur, met donkere vlekken op de scharen en het abdomen. Lengte maximaal 25 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieEen andere naam voor de langoustine is het Italiaanse 'scampi'. Vaak wordt deze kreeft met de grote garnaal, de gamba, verward. Raar is dat niet, want als de twee dieren als losse staarten verkocht worden, zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden. De langoustine is makkelijk herkenbaar: lange dungerekte scharen en vooruitstekende stekels en voelsprieten op de kop. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl