slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Noorse kreeft

nr_cache/thumb-ca3a0137114974479913d3729d4698f9-472x236.jpg

Noorse kreeft

Latijnse naam: Nephrops norvegicus

 

Bescrhijving

De Noorse kreeft, ook wel langoustine genoemd, wordt door de Nederlandse vissersvloot gevangen. De staart is het enige eetbare gedeelte van de langoustine.

 

Smaak

Het vlees is mager en heeft een verfijnde smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Koken of frituren

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

125 kJ, 0,6 - 2 g vet, 19 g eiwit.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, rond IJsland, van Noorwegen en de Faroer Eilanden tot Noordwest-Afrika, Middellandse Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Roze-oranje tot oranje van kleur, met donkere vlekken op de scharen en het abdomen. Lengte maximaal 25 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Een andere naam voor de langoustine is het Italiaanse 'scampi'. Vaak wordt deze kreeft met de grote garnaal, de gamba, verward. Raar is dat niet, want als de twee dieren als losse staarten verkocht worden, zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden. De langoustine is makkelijk herkenbaar: lange dungerekte scharen en vooruitstekende stekels en voelsprieten op de kop.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl