slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Kokkel

nr_cache/thumb-ce12864da06b734bc09ca618862c5e18-472x236.jpg

Kokkel

Latijnse naam: Cerastoderma edule

 

Beschrijving

Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden

Smaak

Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Kokkels zijn diepvries of als conserven te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

0,9 g vet en 13 g proteïne

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische Oceaan, Noordzee, Middellandse Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

De kleur van de kokkel is vaaltwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Kokkels worden zowel met kotters als handmatig gevist. Het visseizoen met kotters loopt van eind augustus tot november. Handmatig geviste kokkels zijn een groot deel van het jaar redelijk verkrijgbaar.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl