Kokkel

Kokkel
Latijnse naam: Cerastoderma edule
Beschrijving
Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden
SmaakHet vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol. | ![]() BereidingswijzeKokkels zijn diepvries of als conserven te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstAtlantische Oceaan, Noordzee, Middellandse Zee. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkDe kleur van de kokkel is vaaltwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieKokkels worden zowel met kotters als handmatig gevist. Het visseizoen met kotters loopt van eind augustus tot november. Handmatig geviste kokkels zijn een groot deel van het jaar redelijk verkrijgbaar. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl