slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Sint Jacobsschelp

nr_cache/thumb-be5cbf636577810fc15d49e29994aed4-472x236.jpg

Sint Jacobsschelp

Latijnse naam: Pecten Jacobaeus

 

Bescrhijving

De St. Jacobsschelp is met zijn fraai gevormde roze-achtige waaierschelp van 10 centimeter doorsnee een opvallende verschijning. Ze worden van Noorwegen tot de Middellandse Zee gevangen. In de handel wordt de schelp ook wel Coquille St. Jacques genoemd.

Smaak

Alleen het witte vlees (de 'pil' of 'noix') en het oranje kuit (de 'kam' of 'corail') wordt gegeten. Coquilles met oranje kuit zijn een delicatesse en waarvan de prijs aanzienlijk kan oplopen. Deze coquilles zijn tussen eind januari en maart verkrijgbaar.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Grillen, bakken en kort stoven.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

17,5g proteïne, 5 g vet.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische oceaan, van Zuid Noorwegen tot het Iberisch schiereiland. Ook in de Noordzee, echter niet aan de Hollandse en Belgische kust.

Visweetje

Het kuit van de Sint Jakobsschelp wordt vers verkocht. Deze schelpen zijn de duurste en meest begeerde. De aanvoer hiervan is tussen januari en maart.
 uiterlijk

Uiterlijk

De schelpen zijn ongelijk de bovenste (linker) schelp is plat en bruinroze van kleur. De onderste schelp is hol en wit tot zachtroze van kleur, met 15 tot 17 forse, afgeronde ribbels.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Geen info.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl