Sint Jacobsschelp

Sint Jacobsschelp
Latijnse naam: Pecten Jacobaeus
Bescrhijving
De St. Jacobsschelp is met zijn fraai gevormde roze-achtige waaierschelp van 10 centimeter doorsnee een opvallende verschijning. Ze worden van Noorwegen tot de Middellandse Zee gevangen. In de handel wordt de schelp ook wel Coquille St. Jacques genoemd.
Smaak Alleen het witte vlees (de 'pil' of 'noix') en het oranje kuit (de 'kam' of 'corail') wordt gegeten. Coquilles met oranje kuit zijn een delicatesse en waarvan de prijs aanzienlijk kan oplopen. Deze coquilles zijn tussen eind januari en maart verkrijgbaar. | ![]() Bereidingswijze Grillen, bakken en kort stoven. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangst Atlantische oceaan, van Zuid Noorwegen tot het Iberisch schiereiland. Ook in de Noordzee, echter niet aan de Hollandse en Belgische kust. | |
VisweetjeHet kuit van de Sint Jakobsschelp wordt vers verkocht. Deze schelpen zijn de duurste en meest begeerde. De aanvoer hiervan is tussen januari en maart. | ![]() UiterlijkDe schelpen zijn ongelijk de bovenste (linker) schelp is plat en bruinroze van kleur. De onderste schelp is hol en wit tot zachtroze van kleur, met 15 tot 17 forse, afgeronde ribbels. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieGeen info. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl