Victoriabaars

Zeebaars

(Dicentrarchus labrax)

Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaak op de menukaart voor. Dankzij kwekerijen in o.a. Schotland en Griekenland is zeebaars het hele jaar te koop. Zeebaars is een sluike, pientere vis. Als de zon namelijk schijnt en de dagen en de nachten helder zijn, wordt er aanzienlijk minder zeebaars gevangen. De zeebaars kan dan namelijk de boten goed onderscheiden. Bij stormachtig weer zijn de vangsten groter.

De rug is grijs of blauw, zilverkleurige flanken en de buik is gelig of wit. Maximale lengte is 80 cm.

Smaak

De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur.

Bereidingswijze

Stoven, bakken , roosteren of braden.

Voedingswaarden

100 kcal, 2,5 g vet (waarvan 0,5 mg Omega-3), 19,3 g proteïne

Alternatief

Voorkomen / Vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van Senegal tot Zuid-Noorwegen, Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Visweetje

Geen info.

Meer informatie

Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd liever het gebruik van krachtige aroma's. Het vel is altijd lekker, laat dat er dus aan zitten.