slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Baars

nr_cache/thumb-ceae4d7ba1a1e2641aab835139d82450-472x236.jpg
Latijnse naam: Perca fluviatilis

 

Beschrijving

Baars is een typische zoetwatervis die zijn hele leven binnen de Nederlandse zoete wateren doorbrengt. Hij eet meestal watervlooien, insekten, wormen etc. Als hij een lengte heeft bereikt van ca. 12 cm. gaat hij meestal over tot het eten van vis.

Smaak

Baars wordt zeer op prijs gesteld vanwege zijn stevige, fijne, witte vlees en is volgens velen de lekkerste zoetwatervis.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Stoven of bakken. Het beste is de vis eerst te fileren. Alvorens de vis te bereiden het vlees enige tijd in zout leggen met wat citroen, dit geeft meer smaak. Baars kan ook goed op de barbecue bereid worden.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Koolvis, Schelvis
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

359 kJ, 0,8 g vet (waarvan 0,3 mg Omega-3), vitamines A, B1, B2.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Geheel Europa, Kaspische-Zeegebied en Aralmeer, ook in Klein-Aziƫ.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

De baars heeft een groenbruine rug, lichtbruine flanken met een bronzen tint. Baars heeft verder zes tot negen opvallende donkere verticale banden op de flanken. Maximale lengte 60 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Baars is in Nederland een weinig bekende consumptievis en het merendeel wordt dan ook geƫxporteerd naar Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl