Baars

Latijnse naam: Perca fluviatilis
Beschrijving
Baars is een typische zoetwatervis die zijn hele leven binnen de Nederlandse zoete wateren doorbrengt. Hij eet meestal watervlooien, insekten, wormen etc. Als hij een lengte heeft bereikt van ca. 12 cm. gaat hij meestal over tot het eten van vis.
SmaakBaars wordt zeer op prijs gesteld vanwege zijn stevige, fijne, witte vlees en is volgens velen de lekkerste zoetwatervis. | ![]() BereidingswijzeStoven of bakken. Het beste is de vis eerst te fileren. Alvorens de vis te bereiden het vlees enige tijd in zout leggen met wat citroen, dit geeft meer smaak. Baars kan ook goed op de barbecue bereid worden. | |
Vervangende vissoortenKabeljauw, Koolvis, Schelvis | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstGeheel Europa, Kaspische-Zeegebied en Aralmeer, ook in Klein-Aziƫ. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkDe baars heeft een groenbruine rug, lichtbruine flanken met een bronzen tint. Baars heeft verder zes tot negen opvallende donkere verticale banden op de flanken. Maximale lengte 60 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieBaars is in Nederland een weinig bekende consumptievis en het merendeel wordt dan ook geƫxporteerd naar Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl