Harder

Harder
Latijnse naam: Chelon labrosus
Beschrijving
De harder is in Nederland regelmatig vers te krijgen, de verschillende soorten lijken nogal op elkaar. Bij ons wordt vaak de diklipharder aangevoerd. Enkele soorten worden gekweekt.
SmaakGeen info. | ![]() BereidingswijzeGeen info. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstAtlantische Oceaan, van IJsland tot Senegal en ook in de Middellandse zee. | |
VisweetjeIn Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm' | ![]() UiterlijkDe harder heeft een donkergroene of grijsblauwe rug, zilverkleurige flanken met 6-7 grijze lengtestrepen en de buik is wit. Maximale lengte 75 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieHarder wordt in de zuidelijke landen veelvuldig gebruikt. Het kuit wordt in sommige landen gezouten en/of gedroogd en wordt voornamelijk in Japan en in Frankrijk erg gewaardeerd. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl