slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Harder

nr_cache/thumb-9fa44cbbb17ce9b70f69a9c2cab5c3b8-472x236.jpg

Harder

Latijnse naam: Chelon labrosus

 

Beschrijving

De harder is in Nederland regelmatig vers te krijgen, de verschillende soorten lijken nogal op elkaar. Bij ons wordt vaak de diklipharder aangevoerd. Enkele soorten worden gekweekt.

Smaak

Geen info.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Geen info.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

430 kJ / 102 kcal, 4,1 g vet, 18 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamines: B en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische Oceaan, van IJsland tot Senegal en ook in de Middellandse zee.

Visweetje

In Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm'
 uiterlijk

Uiterlijk

De harder heeft een donkergroene of grijsblauwe rug, zilverkleurige flanken met 6-7 grijze lengtestrepen en de buik is wit. Maximale lengte 75 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Harder wordt in de zuidelijke landen veelvuldig gebruikt. Het kuit wordt in sommige landen gezouten en/of gedroogd en wordt voornamelijk in Japan en in Frankrijk erg gewaardeerd.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl