Snoekbaars

Snoekbaars
Latijnse naam: Stizostedion lucioperca
Bescrhijving
De snoekbaars behoort tot de familie van de baarsachtigen, waartoe ook de baars behoort. Ofschoon iedereen verondersteld dat het hier gaat om een kruising tussen de snoek en de baars, is snoekbaars een zelfstandige soort.
Smaak Het visvlees is bijzonder stevig, waardoor het op veel manieren gebruikt kan worden. De smaak is uitstekend en de vis is gemakkelijk te combineren met andere gerechten | ![]() Bereidingswijze Stoven of bakken. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijk van de Elbe, in Zweden, Finland, Centraal-Europa, de Balkan, rond Zwarte en Kaspische Zee. | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkRug en flanken groenbruin of grijs, naar onderen lichter, buik wit. Acht tot tien onregelmatige verticale banden op de flanken. Maximale lengte 1,3 m | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieDeze zoetwatervis is zeer milieu-gevoelig, en komt daarom niet erg verspreid voor. De meeste snoekbaars vinden we in het IJsselmeer en in de Friese meren. Het aanpassingsvermogen van snoekbaars is enorm, want de vis komt zowel in heldere meren als in troebel water en zelfs polderslootjes voor. In Nederland wordt de vis gekweekt en uitgezet. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl