slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Snoekbaars

nr_cache/thumb-4de9544a41d1ae4c89aebfee18856653-472x236.jpg

Snoekbaars

Latijnse naam: Stizostedion lucioperca

 

Bescrhijving

De snoekbaars behoort tot de familie van de baarsachtigen, waartoe ook de baars behoort. Ofschoon iedereen verondersteld dat het hier gaat om een kruising tussen de snoek en de baars, is snoekbaars een zelfstandige soort.

Smaak

Het visvlees is bijzonder stevig, waardoor het op veel manieren gebruikt kan worden. De smaak is uitstekend en de vis is gemakkelijk te combineren met andere gerechten
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Stoven of bakken.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

382 kJ / 91 kcal, 0,7 g vet (waarvan 0,1 mg Omega-3), 19 g eiwit, 0,2 mg ijzer, vitamines B1, B2 en C.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijk van de Elbe, in Zweden, Finland, Centraal-Europa, de Balkan, rond Zwarte en Kaspische Zee.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug en flanken groenbruin of grijs, naar onderen lichter, buik wit. Acht tot tien onregelmatige verticale banden op de flanken. Maximale lengte 1,3 m
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Deze zoetwatervis is zeer milieu-gevoelig, en komt daarom niet erg verspreid voor. De meeste snoekbaars vinden we in het IJsselmeer en in de Friese meren. Het aanpassingsvermogen van snoekbaars is enorm, want de vis komt zowel in heldere meren als in troebel water en zelfs polderslootjes voor. In Nederland wordt de vis gekweekt en uitgezet.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl