Spiering

Spiering
Latijnse naam: Osmerus eperlanus
Beschrijving
Spiering is een directe verwant van de zalm en de forel, hoewel zijn uiterlijk dat niet doet vermoeden. Na de afsluiting van de Zuiderzee is er van de oorspronkelijk in zee voortplantende spiering een zogenaamde stand-populatie in het IJsselmeer overgebleven. De vangst op dit 'komkommervisje' -spiering ruikt namelijk naar komkommer- vindt voornamelijk plaats in maart.
Smaak Spiering heeft een speciale smaak en ruikt sterk naar komkommer. Meesten vinden ze heerlijk als ze echt vers zijn. | ![]() Bereidingswijze Kleine spiering in zomer en herfst frituren (in de winter te vet en moeilijk verteerbaar), de grote spiering bakken in de koekpan. | |
Vervangende vissoortenGeen info. | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstVan Ierland, de Britse Eilanden, Noord-Frankrijk en de Lage Landen tot Noord-Rusland (de Witte Zee). | |
VisweetjeVroeger het voedsel van de arme Zuiderzeevissers: 'Spiering is vis, als er anders niet is'. | ![]() UiterlijkRug olijfgroen met zilverkleurige flanken. Maximale lengte 30 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieSpiering wordt vooral in Frankrijk en Spanje gefrituurd als een delicatesse wordt beschouwd. In de winter is de kleine spiering te vet en moeilijk verteerbaar. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl