slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Spiering

nr_cache/thumb-f4a59287a83cc296cfd229845a612dbb-472x236.jpg

Spiering

Latijnse naam: Osmerus eperlanus

 

Beschrijving

Spiering is een directe verwant van de zalm en de forel, hoewel zijn uiterlijk dat niet doet vermoeden. Na de afsluiting van de Zuiderzee is er van de oorspronkelijk in zee voortplantende spiering een zogenaamde stand-populatie in het IJsselmeer overgebleven. De vangst op dit 'komkommervisje' -spiering ruikt namelijk naar komkommer- vindt voornamelijk plaats in maart.

Smaak

Spiering heeft een speciale smaak en ruikt sterk naar komkommer. Meesten vinden ze heerlijk als ze echt vers zijn.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Kleine spiering in zomer en herfst frituren (in de winter te vet en moeilijk verteerbaar), de grote spiering bakken in de koekpan.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

375 kJ, 2 g vet, 17 g eiwit, vitamine B2 en B12.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Van Ierland, de Britse Eilanden, Noord-Frankrijk en de Lage Landen tot Noord-Rusland (de Witte Zee).

Visweetje

Vroeger het voedsel van de arme Zuiderzeevissers: 'Spiering is vis, als er anders niet is'.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug olijfgroen met zilverkleurige flanken. Maximale lengte 30 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Spiering wordt vooral in Frankrijk en Spanje gefrituurd als een delicatesse wordt beschouwd. In de winter is de kleine spiering te vet en moeilijk verteerbaar.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl