slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Tilapia

nr_cache/thumb-a2d756bd5735c51ecae1c9113b7a6d48-472x236.jpg

Tilapia

Latijnse naam: Oreochromis niloticus

 

Bescrhijving

Tilapia komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika en het Midden Oosten. Veel Indische Nederlanders kennen de tilapia uit de koloniale tijd. Belgen kennen de vis uit de tijd dat Kongo bij België hoorde. De vis wordt dan ook op bescheiden schaal in België en Nederland gekweekt. Het overgrote deel van het aanbod komt nog wel rechtstreeks uit Afrika. Na filering is de vis binnen 24 uur in Europa, versheid is gegarandeerd. Tilapia is een vis die zowel in zoet, zout als brak water kan leven en veel weg heeft van de baars

Smaak

Tilapia heeft stevig vlees en een milde smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Bakken, roerbakken, grillen, pocheren en paneren.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Nijlbaars
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

93 kcal, 19,5 g eiwit, 1,5 g vet (waarvan 0,3 mg Omega-3), 37 mg natrium, 0,5 mg ijzer.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Israƫl, Ethiopiƫ, riviersystemen van de Niger, de Volta, de Gambia en de Senegalrivier, Nassermeer, Tanganyikameer.

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Tilapia is donker bruin groen-achtig met donkerder blauw-zwarte verticale banden. Maximale lengte 50 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Omdat de vis wordt gekweekt, heeft dit een aantal voordelen ten opzichte van traditionele vis. Ten eerste kan de consument de filets het hele jaar door tegen een constante kwaliteit en prijs kopen. Verder wordt de tilapia op een ecologisch verantwoorde wijze gevoed volgens gestelde kwaliteitsnormen (HACCP) met voornamelijk plantaardige eiwitten waardoor de tilapia een gezonde, stevige en mild smakende vis wordt.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl