Zonnevis

Zonnevis
Latijnse naam: Zeus faber
Beschrijving
De solitair levende zonnevis is een ranke jager met een telescoopvormige bek en een profiel dat zo tenger is dat hij zichzelf kan verbergen voor zijn prooi, gewoon doordat hij zo dun is. In Nederland wordt de vis geïmporteerd, met name vanuit Zuid-Europa.
Smaak Bij bereiding wordt het vlees licht gekleurd en krijgt een prettige garnaalachtige smaak. | ![]() Bereidingswijze De zonnevis levert mooi witte, graatvrije filets op die in het algemeen bereid kunnen worden als tong- of scholfilets: gebakken, gegrild of gefrituurd. | |
Vervangende vissoorten Griet, Tarbot, Zeeduivel, Zeewolf | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstOostelijke Atlantische Oceaan, van Zuid-Noorwegen tot Zuid-Afrika en in de Middellandse Zee. | |
VisweetjeDe vis heeft een karakteristieke 'duimdruk' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Net als bij de schelvis is dit verhaal onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen. | ![]() UiterlijkRug donker geelbruin met onregelmatig geel patroon op de flanken, onderzijde zilvergrijs. Maximale lengte is 70 cm. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieZonnevis komt vooral voor in de Middellandse Zee en een deel van de Noordzee. De vis dankt zijn naam aan de opvallende ronde vlek op zijn lichaam, die aan de zon doet denken. In Frankrijk noemen ze hem Saint Pierre en in het Engels wordt de vis John Dory genoemd. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl