slider links
slider rechts

GEROOKTE PALING UIT EIGEN ROKERIJ!

VERS GEBAKKEN KIBBELING!

Zonnevis

nr_cache/thumb-e3e4394fae1ecc89edbb5922c343fafe-472x236.jpg

Zonnevis

Latijnse naam: Zeus faber

 

Beschrijving

De solitair levende zonnevis is een ranke jager met een telescoopvormige bek en een profiel dat zo tenger is dat hij zichzelf kan verbergen voor zijn prooi, gewoon doordat hij zo dun is. In Nederland wordt de vis geïmporteerd, met name vanuit Zuid-Europa.

Smaak

Bij bereiding wordt het vlees licht gekleurd en krijgt een prettige garnaalachtige smaak.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

De zonnevis levert mooi witte, graatvrije filets op die in het algemeen bereid kunnen worden als tong- of scholfilets: gebakken, gegrild of gefrituurd.

Vervangende vissoorten

Griet, Tarbot, Zeeduivel, Zeewolf
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

89 kcal, 1,4 g vet (waarvan 0,5 mg Omega-3), 18,4 g proteïne.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Oostelijke Atlantische Oceaan, van Zuid-Noorwegen tot Zuid-Afrika en in de Middellandse Zee.

Visweetje

De vis heeft een karakteristieke 'duimdruk' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Net als bij de schelvis is dit verhaal onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug donker geelbruin met onregelmatig geel patroon op de flanken, onderzijde zilvergrijs. Maximale lengte is 70 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Zonnevis komt vooral voor in de Middellandse Zee en een deel van de Noordzee. De vis dankt zijn naam aan de opvallende ronde vlek op zijn lichaam, die aan de zon doet denken. In Frankrijk noemen ze hem Saint Pierre en in het Engels wordt de vis John Dory genoemd.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl