De paling

103_dupan-logo-aangepast
97_logo-sustainable-eel-group
98_nevepaling_logo

Vanuit heel de wereld betrekken wij LEVENDE opgekweekte- en wilde paling in alle maten en soorten. Deze worden door ons op maat gesorteerd om vervolgens weer levend, schoongemaakt of gerookt naar de klant vervoerd te worden. Onze tankwagens met speciaal opgeleide chauffeurs zorgen ervoor dat de vis onder de beste omstandigheden vervoerd worden.

Deze paling wordt tegenwoordig “DUURZAAM” gekweekt in kwekerijen en gevangen in gebieden/landen waar met vangstbeperkingen en gesloten periodes gewerkt worden.

 

Ook werken wij mee aan het uitzetten van glas-aal en jonge dunne kweek/wilde paling door heel Europa in samenwerking met de regering van het betreffende land. Dit alles om palingstand in Europa op peil te krijgen/houden.

 

Wij zijn aangesloten bij NeVePaling, DUPAN en SEG gecertificeerd wat in het kort wil zeggen dat over alle paling die wij in Nederland verkopen € 0,50 p/kg voor hele gerookte/verse paling- en € 1,- p/kg voor gerookte paling filets in het DUPAN fonds gestort worden, waarvan dan weer glas-aal of jonge/dunne aal aangekocht wordt om weer in Nederland uitgezet te worden.  Maar ook wordt door DUPAN in samenwerking met de beroepsvissers gezorgd dat de volwassen geslachtsrijpe paling die in de herfst naar de Saragasso zee willen trekken om te paaien, maar Nederland niet uitkunnen door waterkeringen, sluizen, dijken, gemalen, etc etc gevangen worden en in zee worden vrijgelaten. Meer hierover kunt u lezen op www.dupan.nl en  www.sustainableeelgroup.com.